Geoteknik & Miljø

Forside Geoteknik & Miljø

Geoteknik

Geoteknik er en ingeniørvidenskab, der beskæftiger sig med jord som byggemateriale. Det er en relativt ung videnskab, hvis grundlæggende fysiske og mekaniske sammenhænge blev formuleret og forstået i 1930-60’erne.

Geoteknik er således den teoretiske baggrund for fundering af byggerier. Udgangspunktet for ethvert byggeri er en stabil fundering. For at kunne opnå dette, er det nødvendigt at kende jordbundsforholdene, og med udgangspunkt i dette fastlægge funderingsformen. Med det rette kendskab til geologien, og økonomi for øje, kan den sikre, og økonomisk ansvarlige, funderingsmetode vælges. I dag stilles ofte krav om geotekniske jordbundsundersøgelser fra enten myndigheder og/eller forsikringsselskaber.

Ligeledes er jordbundsundersøgelser meget ofte relevante i forhold til køb og salg af byggegrunde og parceller, da geologien har direkte indflydelse på omkostningerne for byggeriet. Ligeledes kan det være anbefalelsesværdigt at undersøge eksisterende byggerier med revner eller skævheder, der mistænkes at kunne oprinde fra sætninger i jorden under fundamentet. På den måde kan økonomien i for en evt. udbedringsproces anslås.

Boregruppen A/S tilbyder geotekniske undersøgelser til privat og erhverv, ingen opgave er for stor eller for lille. Vi laver mange hunderede geotekniske undersøgelser om året, for anlæg af alt fra private parcelhuse og tilbygninger, til motorvejs- og broprojekter for vejdirektoratet, regioner eller kommuner. Med andre ord, kan vi løse opgaven, hvad enten du står som privat uden kendskab til byggeri, eller som region med en hær af rådgivere.

Vi yder den nødvendige rådgivning, så projektet når trygt i mål. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på info@boregruppen.dk eller 66 11 06 18.